En snabbkurs i att förstå finansiella rapporter

Finansiella rapporter (eller finansiella rapporter) är ett register över ett företags finansiella flöden och nivå.

De stora fyra uttalanden är:

1. Balansräkning som beskriver en bolagets tillgångar och skulder.

2. Resultaträkning som beskriver ett företags intäkter och kostnader.

3. Kassaflödesanalys som beskriver hur företagets verksamhet, investerings-och finansieringsverksamheten har påverkat företagets kassa.

4. Uttalande av balanserade vinstmedel som beskriver ändringar aktie
Eftersom dessa uttalanden ofta komplexa ett omfattande uppsättning Noter till boksluten och förvaltning diskussion och analys är oftast inkluderat. Noterna kommer regel beskrivs varje punkt på balansräkningen och Resultaträkning närmare. I många fall noterna är mycket längre än finansieringsöversikten de är belysa.

Om bolaget har extraordinära poster som påverkar balansräkningen eller aktiekapitalet ståndpunkt man innefattar vanligen en övrigt totalresultat Uttalande som beskriver de justeringar gjorts. Exempel på Övrigt totalresultat inbegripa omvärdering om företagens tillgångar bort från sina angivna kostsam och som upplupna för skulder.

Resultaträkning: En resultaträkning, annars känd som en resultat-och balansräkning, är en sammanfattning av en bolagets vinst eller förlust under en en given tidsperiod, t.ex. en månad, tre månader eller ett år. Resultaträkningen register alla intäkterna för ett företag under denna viss tid, liksom driftskostnader för verksamheten. Det är mycket viktigt att formatera en resultaträkningen så att det är lämpligt att verksamheten utförs. Resultaträkningar tillsammans med balansräkningar, är de mest grundläggande elementen krävs enligt potentiella långivare, t.ex. banker, investerarna och leverantörer. De kommer att använda finansiella rapporteringen däri att avgöra kreditgränser.

Förändringar i finansiell ställning: en sammanställning över förändringar i finansiell ställning (även kallad kassaflödesanalys) rapporterar det belopp i kontanter som kommer in (inbetalningar) och det belopp i kontanter som går ute (kontant betalning eller utbetalningar) under ett angiven tidsperiod. Affärsverksamhet leda antingen till ett positivt kassaflöde (intäkter större än betalningar) eller en nettokassa utflöde (betalningar är större än intäkter) under en period. Kassaflödesanalysen visar den nettoökning eller nettominskning av likvida medel under perioden och kassabehållning vid slutet av perioden. Det förklarar orsakerna till förändringar i saldot. Kassaflödesanalysen omfattar en möjliga tid.

Balansräkning: En balansräkning, i formella bokföring och redovisning är en redogörelse för det bokförda värdet av ett företag eller annan organisation eller person vid en visst datum, ofta i slutet av sin "räkenskapsåret", till skillnad från en resultaträkning även känd som en resultaträkning (P & L), som registrerar intäkter och kostnader under en angiven tidsperiod.

Tillgångar: Varje föremål av ekonomiskt värde som ägs av en enskild eller ett företag, särskilt den som kan omvandlas till kassamedel. Exempel är kontanter, värdepapper, kundfordringar, varulager, kontorsutrustning, fastigheter, ett bil och annan egendom. På en balansräkning, tillgångar är lika med summan av skulder, stamaktier, preferensaktier, och behållas resultat.

Ur redovisningssynpunkt, är tillgångar uppdelad i följande kategorier: omsättningstillgångar (kontanter och annan vätska poster), långsiktiga tillgångar (fastigheter, anläggningar, utrustning), förbetalda och uppskjutna (utgifter för framtida kostnader såsom försäkring, hyra , intresse) och immateriella tillgångar (varumärken, patent, upphovsrätter, goodwill).

Skulder: En skuld är en befintlig förpliktelse för företaget som härrör från inträffade händelser, är att lösa, som väntas leda till ett utflöde från företaget av resurser innefattande ekonomiska fördelar.

Ägarens Eget kapital: Summa tillgångar minus summan av skulder en enskild person eller företag. För ett företag, som också kallas nettoförmögenhet eller eget kapital eller nettotillgångar.

No comments:

Post a Comment