Banking och besparingar - Kundtjänst och rykte Forefront i beslutsprocesser

52% av oss har flyttat våra besparingar för att vi var nöjda med kundservice, enligt den senaste moneyfacts.co.uk användaren omröstningar. 42% av oss har undvikit en särskild hänsyn leverantör beroende på en väns dåliga erfarenheter.

Med leverantörer bankkonto, har 46% av oss flyttade bytesbalansen på grund av dålig kundservice och 45% har undvikit en viss bank på grund av en väns dåliga erfarenheter.

Komma åt våra bank och sparande via Internet blir alltmer populärt, men ändå många av oss< föredrar att ta upp telefonen eller besöka en gren. Våra finanser är något som vi måste ta på allvar och kan orsaka mycket stress. Detta betyder när vi vill diskutera dem eller behöver hjälp vi måste vara behandlas rättvist och får god service.

Banker ständigt griffeltavla i pressen för orättvisa avgifter och för saker såsom går övertrasseras. Denna, med tillsammans med hört om människor nära oss hade en dålig erfarenhet, skulle räcka för att få många av oss av väljer ett visst konto leverantören. Dock viktig bra service är till oss bör vi fortfarande vara medvetna räntor erbjuds av olika leverantörer.

Den genomsnittliga räntan på löpande räkning är ett% brutto på en balans på £ 1. Dock bytesbalansen köpa bästa diagram på moneyfacts.co.uk visar att på över 4% kan tjänas på dessa konton. "Bank bör också tittat på när du väljer löpande räkning. Till exempel, det är viktigt att ha en filial nära dig? Vill du använda nätbanken?

Förutom dessa saker, om du använder en övertrassering på ditt avistakonto det är klokt att jämföra räntesatser på dessa. Moneyfacts "forskning för kontokrediter visar att vissa leverantörer tar ut öronen (årliga effektiva Rates) om tillstånd kontokrediter på över 20% och för icke godkända kontokrediter över 30%. Återigen, bästa köp diagram på moneyfacts.co.uk visar att bättre avtal finns med priser för godkänd övertrassering så låg som 0% (inledande) och otillåtet på under 6%.

Priser på sparkonton varierar också mycket. På inte om konton vid £ 1.000 den genomsnittliga räntan är omkring 2%. Besparingarna bästa köper diagrammen visar att på över 4,5% kan hittas. Återigen bör hänsyn anläggningar övervägas.

No comments:

Post a Comment