Val av det bästa företagskonto på banken för ditt företag

När din bolaget bildas och kontanter flödar i och ut är det viktigt att du har ett företag bankkonto utformas så att personlig och affär finanser kan hållas åtskilda. Den främsta anledningen att allt separat så att du och skattmasen ser tydligt de intäkter du får, kostnaderna du betalar och slutligen den vinst du gör så att skatter exakt kan beräknas.

Varje verksamhet har olika behov, kan dessa behov ofta beror på storlek av verksamheten samt hur mycket pengar kommer att gå in och ut, därför
Det är bra att göra en anteckning om vad du behöver från ditt konto innan du gör forskningen om särskilda konton. Alla attraktiva funktioner och gratis tjänster av ett konto kan locka dig, men du bör klargöra vad du faktiskt behöver, och vad du vill bara. Tänk om några av följande gemensamma drag och avgifter som deltar i bankkonton när man tittar runt på huvudgatan och online;

- Får du gratis affärer banker, ja, hur lång för och är det några gränser eller lägsta saldon?

- Får du en affärer bank-/kreditkortet för utgifter; hur många skulle du behöver och hur mycket debiteras du per transaktion?

- Kommer ni att ställa upp mycket av autogiro, stående order och BACS betalningar i så fall är de fria?

- Kommer du behöver för att betala kontant i över disk, är det gratis?

- Du måste betala kontroller i OTC-eller kunde du lägger upp dem, vilket alternativ är billigare?

- Kommer du behöver för att dra tillbaka stora mängder kontanter i så fall finns det några gränser och det är fritt att göra det?

- Är det en kontokredit i så fall hur mycket ränta du måste betala?

- Finns det en lokalavdelning nära dig?

- Kan du uträttar bankärenden på Internet eller via telefon?

- Kan du bara uträttar bankärenden på Internet, kommer detta att spara pengar eller endast vara en olägenhet?

- Kan du fritt överföring mellan dina konton?

- Får du en gratis reserv eller sparkonto också, och hur mycket ränta betalas på saldot?

- Hur debiteras du när du överstiger en kontokredit gräns, eller inte har tillräckligt med medel för att täcka en direktdebitering?

Du kommer att få olika förmåner från olika konton, så det är viktigt att shoppa runt. Om du är IT-litterata, och säker med internetbanker, bör du titta på online-banker som kan erbjuda bättre ränta eller billigare transaktionsavgifter än banker med verksamhet på huvudgatan. Helt enkelt komma ihåg att ett lite forskning kan resultera i stora fördelar.

No comments:

Post a Comment