En historia i korthet Banking

Även om den allmänna uppfattningen är möjligt att organiseras banktjänster är ett relativt nytt fenomen som bara har utvecklats under de senaste århundradena, är den verklighet som har varit i blomstrande i en eller annan form för nästan 3.750 år.

Det var under glansdagarna av det babyloniska riket från 1728 - 1686 BC att Code of Hammurabi, uppkallad efter den sjätte och mest framgångsrika konungen i Babel, utformades och skriftligt. Uppgifter om landets lagar och finansiella regler höggs på
Både gamla grekerna och senare av romarna utvecklat sina egna inhemska banksystemen bygger på användning av en universell valuta och kreditnotor. Men eftersom ländernas gränser korsades och resor över hela världen blev allt vanligare, ett behov av internationella bankverksamheten uppstod.

Genom att en sådan beslutsam utlänningar banksystemet utanför imperiet skulle också handeln med Romans med säkerhet vet att bestämda regler tillämpas. Så även om grekerna framgångsrikt hade drivit ett kredit-baserat banksystem med egyptierna flera århundraden tidigare, det var romarna som avgörande infört lagstiftning för att reglera finansiella institutioner och praxis.

Deras framgångsrika och respekterade internationell bankverksamhet modell existerade i Medelhavet till hösten det romerska imperiet i det sjätte århundradet efter vilket Europa in i en mörk period av politisk instabilitet och misstroende. Som ett resultat innebar detta att bankverksamhet inte kunde fungera på samma formaliserat sätt. Det var inte tills nästan ett årtusende senare, under 16:e talet som västinfluerade bank framkom och därmed det felaktiga intrycket att banking själv var ett helt nytt koncept. Emellertid utvecklades den från samma väsentliga behov som körde första babylonierna, greker och slutligen romarna att fastställa deras banksektorn regler, förordningar och standarder och ledde till bildandet av London Royal Exchange i 1565; generellt som bildandet av brittiska bankverksamhet . Det var från dessa förnyade början att standardiserade system för inlåning, lån och garantier utvecklats och så småningom kopierades hela världen.

Under de senaste fyra århundradena västinfluerade bankprinciper blivit väletablerade hela världen och fastän kung Hammurabi i det forntida Babylon skulle inte erkänna det nu, är internationella bankverksamheten mest fast rotade i hans inledande begrepp utarbetat nästan fyra tusen år sedan.

No comments:

Post a Comment